Ми знайдемо вас скрізь: українців підозрюють в атаці на "вагнерівців" у Африці

За інформацією, яка надійшла від різних джерел, включаючи CNN та українські та суданські військові джерела, імовірно, українські спецслужби можуть бути причетні до серії атак з використанням безпілотників та наземною операцією неподалік від столиці Судану, спрямованою проти повстанців, які підтримуються групою "Вагнер".

Візіком,  maps API, знімки,

Співбесідник, представник українських військових, вказав, що ця операція виглядає як дія "не суданських військових", і відповідальність за неї, можливо, несуть українські спецслужби.

Що сталося:

  • CNN повідомляє, що ця операція включала серію нападів на "Сили швидкої підтримки" (RSF), котрі отримують підтримку від російських найманців групи "Вагнер" у боротьбі проти суданської армії за контроль над країною.
  • CNN зауважує, що не може самостійно підтвердити роль України у цих атаках, але відеоматеріали мають ознаки тактики, характерної для українських безпілотників. На контролерах безпілотників видно український текст. Також зауважено, що тактика, використана безпілотниками, що летіли прямо на ціль, є незвичайною для Судану та африканського регіону загалом.

Що варто знати?

Україна офіційно не взяла на себе відповідальність за ці атаки, які були зафіксовані на відео з безпілотників, а фрагменти цих відео поширюються в соціальних мережах. Важливо зазначити, що кадри наземної операції раніше не були оприлюднені.

2023-09-20 15:56:37