VARUS створив гастрономічну карту України в розрізі областей?

Чи знаєте ви, як смакує українська кухня? І ми зараз говоримо не тільки про мейнстрим на кшталт борщу з пампушками чи вареників!

Феномен нашої національної кухні полягає в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття. Саме це досліджували в історико-культурному проєкті «Наша область — наша страва», який провела мережа супермаркетів VARUS.

Візіком,  maps API, кухня, карта,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на posteat.ua.

Впродовж 14 тижнів VARUS спільно з кулінарними експертами вивчав гастрономічні особливості різних областей України. Були використані архіви, давні книги рецептів, згадки місцевих жителів та навіть твори класичної української літератури. Автори проєкту віднайшли оригінальні рецепти закарпатських вівчарів, поліських землеробів, запорізьких козаків, дізнались, як готували юшку рибалки з Півдня та які традиції кримськотатарської кухні прижились у Криму.

«В українських стравах, інгредієнтах та способах приготування зашифровано культурний код нації. Це не тільки про смачну їжу, але й про відображення нашої ментальності, історії та символізму. Метою проєкту «Наша область — наша страва» було віднайти та зібрати рецепти страв-візитівок кожного регіону України. Таким чином ми прагнули познайомити українців із різномаїжжям нашої кухні та зізнатись у любові українським традиціям», — розповіла Анна Луганська, в.о. директора з маркетингу VARUS.

У фіналі проєкту 25 оригінальних рецептів об’єднали у кулінарну мапу України. Пропонуємо вам ближче познайомитись із традиційними стравами різних регіонів — насолоджуйтесь гастрономічними візитівками та обирайте рецепт собі до смаку.

2023-04-28 14:14:28