Starlink може бути використаний як альтернатива системі глобального позиціювання?

Дослідження команди вчених із Техаського університету засвідчило, що Starlink може бути використаний як альтернатива системі глобального позиціювання.

Візіком, API Visicom, Starlink, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на tokar.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Фінансував дослідження Пентагон, який наразі зайнятий створенням запасної системи для GPS. Генеральний директор SpaceX Ілон Маск надавати дослідникам допомогу відмовився, проте негативних наслідків для них це не мало, йдеться у повідомленні.

  • Роботу GPS підтримує 31 супутник, які знаходяться на висоті 20 тис. кілометрів над Землею, пише MIT Technology Review. Водночас Starlink може похвалитися наявністю 3000 супутників, які знаходяться за кількасот кілометрів над поверхнею планети. Як наслідок, сигнал, який вони забезпечують, значно кращий.
  • Starlink може бути використаний як альтернатива GPS, тому що супутники регулярно передають сигнали на поверхню Землі. Відтак, наземний приймач сигналу здатний аналізувати його і обчислювати відстань від супутника Starlink. Це дасть змогу визначити своє місцезнаходження — GPS використовує той самий принцип.
  • Команда вчених спромоглася налаштувати приймач і використати супутники Starlink для визначення розташування з точністю 30 метрів. Водночас GPS здатний визначати місцезнаходження з точністю до п’яти метрів.

Керівник дослідження Тодд Гемфрі зазначив, що, якби SpaceX погодилася на співпрацю, точність вдалося б підвищити до нечуваних результатів — до метра.

2022-10-28 12:15:30