Окупанти погрожують збивати супутники Starlink

Представник Міністерства закордонних справ Росії Константін Воронцов заявив, що Росія може розглядати як свої законні цілі західні комерційні супутники, якщо їх використовують для допомоги Україні у війні.

Візіком, API Visicom, Starlink,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Воронцов є заступником директора департаменту з нерозповсюдження й контролю озброєння МЗС РФ, його заява пролунала на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН.

Він назвав "небезпечною тенденцією" використання США та іншими країнами Заходу "компонентів цивільної інфраструктури у космосі, у тому числі комерційної, у збройних конфліктах …. що особливо проявилося під час подій в Україні".

Квазіцивільна інфраструктура може стати законною ціллю для удару у відповідь. Через дії Заходу виникають невиправдані ризики для мирної діяльності у космосі та численних соціально-економічних процесів на землі, від яких залежить добробут людей, передусім у країнах що розвиваються, - заявив Воронцов.

Як відомо, для України надзвичайно важливу роль відіграє система супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX.

Крім того, на зібрані українцями кошти - які початково збирали на придбання трьох "Байрактарів" - купили доступ до інформації з угруповання супутників фінської компанії ICEYE більш ніж на рік, а також повний доступ до одного із супутників до закінчення терміну його функціональності на орбіті.

2022-10-27 14:22:20