Супутниковий інтернет Starlink зʼявився на Антарктиді

Головна особливість супутникового інтернету Starlink у тому, що він здатен надавати інтернет, де б ви не були. Ну майже.

Візіком,  maps API, Starlink,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на pingvin.pro.

Для прикладу, цей інтернет ідеальний для сільських місцевостей, де нема іншого виду надання інтернет-послуг. Для прикладу, такий інтернет добре працює на швидкості 130 км/год, принаймні в Україні. До речі, ним користуються близько 150 000 активних користувачів щодня у нашій державі, йдеться у повідомленні.

І тепер Starlink став доступний в одному з найвіддаленіших населених пунктів на Землі – на материку Антарктида. Якщо точніше, йдеться про станцію Мак-Мердо, науково-дослідницький центр Антарктичної програми США. SpaceX також відсвяткувала цю віху, оскільки тепер Starlink доступний на всіх семи континентах.

Довідково:

  • Компанія SpaceX вже запустила на низьку навколоземну орбіту понад 3200 супутників. Якщо все піде за планом, це сузірʼя розростеться до ще більших розмірів. SpaceX має дозвіл на розміщення 12 000 супутників. Ба більше, компанія подала заявку на дозвіл міжнародного регулятора для виведення на орбіту ще 30 000 одиниць.
  • Починаючи з наступного року SpaceX планує розпочати запуск супутників Starlink версії 2, які значно більші та потужніші, ніж поточна ітерація. Ці супутники наступного покоління зможуть передавати послуги безпосередньо на смартфони. Наприкінці минулого місяця Маск оголосив, що SpaceX і T-Mobile підписали угоду про надання такої послуги через проєкт під назвою «Покриття над і поза межами» (Coverage Above and Beyond).

Читайте нас також:

2022-09-15 12:59:00