Маск заявив, що Китай незадоволений розгортанням Starlink в Україні

Ілон Маск заявив про те, що влада Китаю незадоволена розгортанням мережі супутникового інтернету Starlink в Україні, і не хоче, щоб він продавав свою технологію в Китаї.

Візіком,  maps API, Starlink,

Про це повідомляє CNBC з посиланням на Financial Times, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на zn.ua.

За словами Маска, Пекін "дав ясно зрозуміти, що не схвалює його недавнє розгортання Starlink в Україні, щоб допомогти військовим обійти російське відключення інтернету". Бізнесмен також додав, що влада Китаю добивалася гарантій того, що він не продаватиме Starlink у Китаї.

Чи погодився Маск на прохання Китаю, невідомо. Компанія SpaceX не відповіла на прохання CNBC дати коментар з цього приводу.

Довідково

  • Китайський ринок приносить компанії Маска Tesla більше 20% виручки, в Шанхаї знаходиться великий завод компанії. Але останнім часом Китай приділяє багато уваги розвитку власних технологій, у тому числі в аерокосмічній галузі.
  • 2020 року Китай завершив створення власної системи супутникового зв'язку Beidou. Ця система конкурує з американською NAVSTAR GPS (Системою глобального позиціонування), розробленою на замовлення Міністерства оборони США.

Читайте нас також:

2022-10-12 10:59:07