EOS-X Space: Космічні польоти з Іспанії та Абу-Дабі стартують у 2025 році

Компанія EOS-X Space планує розпочати польоти до стратосфери з Іспанії та Абу-Дабі у 2025 році.

Візіком,  maps API,  карта,

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

Підготовка до польотів

Керівник компанії Кемель Харбачі повідомив, що команда завершує розробку космічних капсул та проводить необхідні тести разом із військовими пілотами за співпраці з Національним інститутом аерокосмічних технологій (INTA).

Мета та графік польотів

EOS-X Space, яку називають першою європейською компанією з космічних досліджень, планує розпочати польоти приблизно у третьому кварталі 2025 року зі своєї штаб-квартири в Севільї, Іспанія, а також з Абу-Дабі. Проект було вперше представлено у вересні 2020 року.

Капсули для космічних польотів

Космічні капсули EOS-X Space розраховані на вісім пасажирів, включаючи пілота. Вони оснащені герметичною кабіною та піднімаються за допомогою прив'язаного зверху гелієвої повітряної кулі, яка не забруднює навколишнє середовище.

Опис польоту

Політ стартує на світанку і триває близько двох годин до досягнення крейсерської висоти 30-35 кілометрів. На межі стратосфери, на висоті близько 40 000 метрів, космічні туристи зможуть протягом двох годин насолоджуватися космічними краєвидами. Потім гелієва повітряна куля м'яко спустить капсулу на землю за допомогою численних опор.

Космічний комфорт

Зовні капсули мають обтічну форму, що дозволяє обладнати їх панорамними вікнами. Компанія запевняє, що кожен пасажир матиме власне вікно для огляду. Всередині капсули розташовані ергономічні сидіння, панель керування з інформацією про політ, туалет і регульоване освітлення. Станом на дату публікації, вартість польоту EOS-X Space з Іспанії та Абу-Дабі становить від 150 000 до 200 000 євро з особи.

Довідково:

Більше, ніж просто політ

Вартість польоту включає не тільки перебування в капсулі. В Іспанії пасажирам нададуть доступ до космічного комплексу SpaceHub Complex на острові Ла-Картуха в Севільї, де на них чекають захоплюючі враження. Крім того, покупцям квитків надається проживання в розкішному готелі Севільї, де вони зможуть насолодитися процедурами та розвагами в рамках космічного туристичного досвіду. Деталі пропозицій для пасажирів, які вирушатимуть з Абу-Дабі, поки що не розкриваються.


  • #космос
  • #польоти
  • #Іспанія
2024-06-28 11:25:15