Еколог за допомогою карти розвінчав фейк про хмару SO2 над Одесою

У мережі стали розганяти повідомлення про нібито щільну хмару оксиду сірки (SO2) над Одесою та областю, і що гранична концентрація токсичного газу сьогодні перевищена в 10-12 разів.

Візіком,  maps API, SO2, Одеса, карта,

Про це 21 жовтня повідомив еколог Сергій Степаненко у своєму Facebook, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на РБК.

У публікаціях на пабліках у зв'язку з цим звучать заклики не виходити на вулиці до вечора. Однак це виявилося помилковою тривогою.

Фахівець заспокоїв громадян і зазначив, що історія з появою "хмари SO2" над Одесою через виверження вулкана на італійському острові Палма - фейк.

Концентрації SO2 мінімальні біля поверхні Землі й побоюватися варто швидше вихлопів з безлічі авто на дорогах Одеси, ніж від виверження вулкана в Італі", - пише Степаненко.

На підтвердження еколог розмістив карту просторового розподілу SO2 над Європою на 2 години ночі 21 жовтня від Європейської служби моніторингу навколишнього середовища.

Довідково:

  • Нагадаємо, що сірчистий газ SO2 у високих дозах дуже токсичний. При короткочасному вдиханні чинить сильну подразнюючу дію, викликає кашель і першіння в горлі. А в разі вищої концентрації загрожує привести до задухи, затрудненні ковтання, блювоти, гострого набряку легенів.

Читайте також:

2021-10-22 13:48:13