Дослідження розкриває нові деталі про селища корінних американців з мушельних кілець

Археологічні місця з мушельними кільцями є унікальними орієнтирами вздовж узбережжя Південної Атлантики у США.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: heritagedaily.com

Деталі:

Ці утворення, що мають круглу або дугоподібну форму, складаються з накопичених раковин молюсків, зокрема Crassostrea virginica, а також містять ранню кераміку, рештки тварин та інші артефакти.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Scientific Reports, ці поселення, ймовірно, є найдавнішими постійними громадами корінних американців у Східних Лісах, що виникли приблизно 5000–3800 років тому. Їхній розвиток і занепад тісно пов'язані з коливаннями рівня моря, які впливали на продуктивність рифів устриць уздовж Південної Атлантики.

Збираючи молюсків, корінні жителі могли дотримуватися традицій володіння рифами, пов’язаних з родинними або іншими соціальними мережами. Це також сприяло підтриманню продуктивності рифів на тлі змін довкілля.

Довідково:

Дослідження показує, що устриці переважно збирали в холодні місяці, хоча збір тривав протягом усього року, тоді як молюсків збирали більш рівномірно протягом року. Цей підхід допомагає зрозуміти, як корінні жителі регіону адаптувалися до умов довкілля та створювали стійкий спосіб життя на узбережжі.


  • #індіанці
  • #археологія
  • #карти
2024-10-17 12:14:48