Рівненська медична реєстраторка вишила карту України з автентичними візерунками

Леся Сержанюк, майстриня з Рівненщини, втілила у життя патріотичну картину – вишиту карту України, де кожна область позначена автентичними візерунками.

Джерело: kultura.rayon.in.ua

Деталі:

Свою роботу пані Леся приносить до Здовбицької амбулаторії, де вона працює медичною реєстраторкою. Вишита карта України прикрашає стіну біля її робочого місця.

Два місяці кропіткої роботи

Над вишивкою майстриня працювала близько двох місяців. Схему майбутньої картини вона знайшла в інтернеті.

"Мені видрукували схему на 22 аркушах. Я розклала їх на підлозі, як пазли, щоб не втратити хрестики при з'єднанні", - розповідає пані Леся.

Рукоділля як спосіб самовираження

Вишиванням пані Леся займається вже понад двадцять років. Її першими виробами були рушники на власне весілля. А понад три роки тому жінка вперше принесла вишиту картину на роботу. З початком повномасштабної війни тематика її робіт змінилася.

"Зараз я більше вишиваю на українську тематику: тризуб, мапу. Це ніби само собою лягає", - додає майстриня.

Колеги захоплюються талантом пані Лесі

"Це людина талановита. Її картини вражають і нас, і наших відвідувачів. Не всі вірять, що це ручна робота", - ділиться колега пані Лесі, Ганна Тимощук. ** Вишивання допомагає впоратися зі стресом**

За словами майстрині, за два десятиліття вона вишила стільки робіт, що порахувати їхню точну кількість неможливо. Нині ж вишивання допомагає їй впоратися зі стресом під час війни.

"Вишиваю щовечора. Це дуже заспокоює. За все хвилюєшся: за дітей, за сім'ю. А так поринаєш у вишивання і відключаєшся від всього, рахуєш хрестики", - пояснює пані Леся.

Довідково:

Вишита карта України – це не просто красива картина, а й символ єднання та незламності нашого народу.


  • #Україна
  • #карта
  • #вишивка
2024-02-13 12:27:25