Візуалізація відновленої Садиби Бубнових: як могла б виглядати пам'ятка після реставрації

Активісти пам'яткоохоронної спільноти "Спадщина" розробили макет-візуалізацію відновленої Садиби Бубнових, що на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13.

Такий вигляд вона мала би мати після якісної реставрації.

Джерело: village.com.ua

Деталі:

Київрада під час засідання 2 листопада передала під забудову 200-річні майстерні річкового порту на Набережно-Хрещатицькій, 13–15. Будівля колишніх майстерень річкового порту була збудована в 1822 році і є останнім збереженим зразком забудови набережної того періоду. Спочатку дім належав купецькій родині Бубнових. У різні часи тут працювали купецькі лазні, торгові лавки і юдейський молитовний дім, а після націоналізації – майстерні річкового порту.

Замовник будівництва – ТОВ "Корпоративні рішення ЛТД" – планує знести будівлю під виглядом реконструкції, щоб на місці майстерень облаштувати діловий центр із закладом громадського харчування. Будівництво планували почати в другому кварталі 2023 року, а завершити – у першому кварталі 2025 року.

Візуалізація активістів "Спадщини" показує, що після реставрації Садиба Бубнових могла б стати не лише пам'яткою архітектури, а й привабливим туристичним об'єктом. У будинку можна було б розмістити музей, галерею або культурний центр.

Довідково:

Однак, за словами активістів, ймовірність того, що будівлю дійсно відновлять, є дуже низькою. Вони закликають Київраду відмовитися від рішення про передачу майстерень під забудову і врятувати пам'ятку для майбутніх поколінь.


#3D

2023-11-06 13:38:50