У Празі пройшов Форум вільних народів росії

Там показали карту деколонізації росії після падіння режиму путіна. Експерти кажуть, що це цілком можливо. Ексміністр Клімкін також припустив, що чекає на росію у майбутньому.

Візіком,  maps API, Росія, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Власною думкою з 24 каналом поділився колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він вважає, що процес самоусвідомлення корінних народів росії незворотній.

За його словами, поки невідомо, коли піде ця "хвиля", але вона точно буде, бо у сучасній росії поневолені народи не відчувають себе людьми.

На цій карті деколонізації росії є ще один важливий аспект – там є і представники російського етносу, адже немає російської нації. Цікаво і те, як поневолені народи уявляють поділ європейської частини росії, – сказав Клімкін.

Він зазначив, що це може початися не сьогодні – завтра, але це абсолютно нова політична та емоційна ситуація.

Вони всі дивляться на нас і кажуть, що "якщо ви можете, то чому ми не можемо". В них протягом багатьох років була зневіра, зростала ненависть та відраза до того, як їх поневолюють. І зараз це почало виплескуватися, – сказав Клімкін.

На його думку, поневолені народи росії, дивлячись на Україну, отримують натхнення і думають цілями на майбутнє.

Одночасно з цим вони сваряться з так званою російською ліберальною опозицією, яка не хоче більшої автономії. Це теж створює дискусії всередині росії. Але ці дискусії серйозні і все більше людей дивляться на це, як на майбутнє, – сказав ексміністр.

Він вважає, що деякі з цих лідерів поневолених народів точно зможуть очолювати нові автономії, вони мають повагу та підтримку серед своїх людей. А інші лідери з'являться в процесі самовизначення.

Але цей процес буде непередбачуваним, і ми на сьогодні не знаємо, який буде процес перезавантаження росії, зокрема, чи буде це повний розпад чи якась нова конфедерація чи федераці – відповів Клімкін.

Проте він впевнений, що сьогоднішня реальність не збережется, оскільки там є острахи та відрази до росіян, які експлуатують людей.

Там не просто хвиля невдоволення, а відраза. Вона накопичується, як вулкан, і потім це вибухне. І важливо зрозуміти, що цей (путінський) режим не є сильним, він слабкий, – додав ексміністр.

За його словами, в деяких регіонах навіть силовики починають перевіряти свої запасні варіанти. Є відчуття, що деякі з них у випадку розпаду росії найперші оголосять про якусь незалежність.

І це не схоче на жовтневий переворот у росії, це процес, в який залучаються тисячі людей. Так, вони поки налякані, але це нова емоція. Це в першу чергу Сибір, Волга та Кавказ. Але і в європейській частині росії починаються такі розмови, – підсумував Клімкін.

Читайте нас також:

2022-07-26 15:41:34