Залишки рідкісної романської церкви виявлені на маленькому німецькому острові

Церква, можливо, була місцем паломництва для вшанування нащадка імператора Карла Великого.

Джерело: news.artnet.com

Деталі:

В Німеччині археологи виявили залишки рідкісної в архітектурному плані церкви, яка тисячоліття пролежала під землею.

Це фундамент романської церкви, яка може бути пов'язана з поклонінням блаженній Ірменгарді, імператорській абатисі, яка була нащадком імператора Карла Великого.

Вона керувала абатством Фрауенверт на Фрауенінзелі, острові на озері Хімзее між Мюнхеном і Зальцбургом, де й були виявлені приховані архітектурні залишки.

За словами мера Арміна Креммера, на острові стояла церква Св. Мартіна, яка вперше згадується в 1393 році і була знесена в 1803 році.

Під час пошуку фундаментів цієї церкви за допомогою радара команда дослідників натрапила на залишки будівлі, яка відповідає гравюрі 1701 року.

Але це не все, що їм вдалося знайти.

Під час радіолокаційних досліджень решти острова експерти з Державного управління охорони пам'яток Баварії виявили фундаменти раніше невідомої будівлі на глибині кількох футів під землею.

Це восьмикутна будівля діаметром близько 62 футів.

Міністр мистецтв Маркус Блуме зазначив:

"Багата культурна спадщина Баварії завжди готує сюрпризи - сенсаційна знахідка в Хімгау є ще одним підтвердженням цього!"

Матіас Пфейл, генеральний консерватор Державного управління охорони пам'яток Баварії, сказав, що подібні проекти рідко зустрічаються в церковній архітектурі того періоду на північ від Альп.

Він додав, що подібні будівлі часто інтерпретуються як спадкоємці Аахенського собору, побудованого за наказом імператора Карла Великого в 793-813 роках, або церкви Гробу Господнього в Єрусалимі.

В Баварії було знайдено лише два приклади восьмикутних будівель з подібними внутрішніми колонами.

Довідково:

Блаженна Ірменгарда була дочкою короля Людвіга Німецького і правнучкою Карла Великого.

Вона була похована в церкві абатства в 866 році.


  • #археологія
  • #церква
  • #зображення
2024-03-07 11:47:30