Назад в середньовіччя: окупанти задумалися над тим, щоб відключити на росії систему GPS

За словами ексголови "роскосмосу", рф має свою повністю розгорнуту орбітальну навігаційну систему ГЛОНАСС і "кожний смартфон у світі та кожен автомобільний навігатор приймає її сигнал".

Візіком,  maps API, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

У вівторок, 30 травня, невдовзі після атаки БПЛА на москву та підмосков'я колишній голова "роскосмосу" дмитро рогозін запропонував відключити у росії систему GPS. Так у своєму Telegram-каналі він прокоментував повідомлення про скарги таксистів на відключення супутникової навігації у москві.

Вранці російські медіа писали, що сигнали супутникової навігації глушать у москві через атаку безпілотників, які використовують їх для наведення. Також зазначалося, що на збої в роботі GPS скаржаться таксисти й водії.

Хороший таксист москву повинен знати напам'ять і не по GPS. Переживуть. Нехай матчастину і карти вчать, якщо хочуть працювати, — заявив рогозін.

Також він запропонував відключити всі станції американської навігаційної системи, розташовані на території росії, та нагадав, що протягом 15 місяців йде "СВО".

Крім того, колишній голова "роскосмосу" зазначив, що рф має свою повністю розгорнуту орбітальну навігаційну систему ГЛОНАСС, і "кожний смартфон у світі та кожен автомобільний навігатор приймає її сигнал".

2023-05-31 13:53:44