Rocket Lab USA запустить малий супутниковий рій для NASA

Rocket Lab USA, компанія, що надає послуги запуску та космічні системи, оголосила про підписання угоди про запуск місії NASA Starling, місії з кількома супутниками CubeSat для тестування та демонстрації технологій автономного роя, а також автоматизованого управління космічним рухом для груп космічних апаратів.

Візіком,  Rocket Lab USA,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Чотири малі супутники Starling були виявлені в комерційній місії Electron, котру планують запустити зі стартового комплексу Rocket Lab Launch Complex 1 у Новій Зеландії в третьому кварталі цього року. Rocket Lab доставить супутники в космос протягом трьох місяців після підписання контракту.

Місія Starling призначена для тестування технологій, які дозволять майбутні місії «зграї». Зграї космічних кораблів — це кілька космічних кораблів, які автономно координують свою діяльність для досягнення певних цілей. Старлінг досліджуватиме технології мережевих комунікацій у космосі, бортову відносну навігацію між космічними кораблями, автономне планування та виконання маневрів, а також розподілену наукову автономію.

Electron надає NASA швидкий і надійний доступ до орбіти з 2018 року, і ми раді продовжити цю спадщину з місією Starling, — сказав засновник і генеральний директор Rocket Lab Пітер Бек - Starling має потенціал революціонізувати науку на орбіті, і ми надзвичайно пишаємося тим, що це можливо.

Довідково:

  • Програма NASA Small Spacecraft Technology в рамках Управління космічних технологій агентства керує проектом Starling.
  • Програма базується в Дослідницькому центрі Еймса НАСА в Кремнієвій долині Каліфорнії.
  • Starling приєднується до місій NASA, запущених Rocket Lab з 2018 року, включаючи освітню програму ELaNa-19 CubeSat, місію CAPSTONE на Місяць і два спеціальні запуски Electron для місії NASA TROPICS.
2023-05-15 13:21:00