Музею подарували карту чеських земель на Рівненщині ХІХ століття

План чеської землі на Рівненщині другої половини ХІХ століття поповнив фондову збірку обласного краєзнавчого музею. Карту, виготовлену вручну на тканині, 28 вересня передав колекціонер Вадим Пономаренко.

Візіком,  maps API, Рівне, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Цей подарунок займе почесне місце в музейних експозиціях після завершення воєнного стану, зазначив Суспільному старший науковий співробітник музею, заслужений працівник культури України Віктор Луц. При цьому додав, що такі карти — не лише історичний документ.

Карта дає зображення Урвенни і частини Гульчі, сучасна Гільча, станом на 1875 рік. Тоді, як зазначено в підписі, це були чеські землі Волинської губернії Острозького повіту.

Там є перелік земель, урочища намальовані — те, що відображає цю територію на другу половину ХІХ століття. Ми тільки її отримали і вона потребує вивчення — тоді зможемо сказати щось точніше. Хоча карту цю знаємо досить давно, бо ми з Вадимом Пономаренком, який передав її в музей, багато років дружимо. І він раніше надавав нам цю карту для використання у виданнях Олени Прищепи, — зазначив Віктор Луц.

Читайте нас також:

2022-09-29 12:44:02