В Україні створили комплекс РЕБ для захисту від "Ланцетів"

В Україні розробили новий комплекс радіолокаційної боротьби Piranha AVD 360, який призначений для захисту бронетехніки та особового складу від ворожих безпілотних літальних апаратів, у тому числі від барожуючих боєприпасів "Ланцет".

Джерело: top.today.ua

Деталі:

Комплекс створює над бронетехнікою своєрідний захисний купол (360 градусів) на відстані до 600 метрів. Потрапляючи в зону дії цього комплексу РЕБ, ворожі безпілотники перестають отримувати команди та втрачають керування. В результаті вони або падають, або здійснюють аварійну посадку.

Під час польових випробувань комплексу Piranha AVD 360, які проходили влітку 2023 року, було встановлено, що він ефективно діє проти дронів типу Mavic. Коли такий дрон наближався до комплексу на 600 метрів, у нього виникали проблеми з навігацією, а через 15 секунд оператор втрачав зв'язок із ним.

Довідково:

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, комплекс Piranha AVD 360 незабаром буде прийнятий на озброєння Збройних сил України. Цей комплекс стане важливим засобом захисту бронетехніки та особового складу від ворожих безпілотних літальних апаратів, у тому числі від барожуючих боєприпасів "Ланцет".


  • #РЕБ
  • #дрон
2023-11-13 15:37:59