Російські проукраїнські добровольці здійснили рейд на територію Росії

13 березня 2024 року аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зафіксували "обмежений транскордонний" рейд Російського добровольчого корпусу (РДК), легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону на територію Бєлгородської та Курської областей РФ.

Джерело: nv.ua

Деталі:

Перша реакція:

Спочатку російські джерела заперечували цю операцію. Згодом з'явилися заяви, що сили РФ нібито відбили атаку проукраїнських добровольців, які, за їх словами, діяли за підтримки танків, бронетехніки та безпілотників.

Візуальні підтвердження:

Кадри, опубліковані 12 березня, свідчать, що проукраїнські добровольчі сили діяли поблизу Нехотіївки та Сподарюшино Бєлгородської області та Тьоткіно Курської області. ISW опублікував мапи районів, де ймовірно відбувався рейд.

Інші події:

Легіон "Свобода Росії" заявив про встановлення контролю над Тьоткіно, але цю інформацію росіяни спростували. ISW припускає, що Росія використовує солдатів строкової служби для захисту кордону з Україною від подібних рейдів. Аналітики вважають, що залучення строковиків пов'язане з небажанням Росії перекидати свої боєздатні частини з фронту в Україні.

Довідково:

Російські "воєнкори" очікують повторення таких рейдів найближчими днями, адже в Росії невдовзі відбудуться "президентські вибори".


  • #росія
  • #рдк
  • #рейд
2024-03-14 11:00:27