PUNISHER наводить страх на окупантів

PUNISHER — перший український багаторазовий ударний дрон, який розроблений для розвідки та завдання ударів високої точності по військових об'єктах та техніці.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nv.ua.

Безпілотник спроектували ветерани російсько-української війни у 2016 році, а в 2022-му він був офіційно схвалений до бойового застосування Силами спеціальних операцій. Вже відомо про сотні його успішних бойових вильотів.

PUNISHER важить 7,5 кг з повним боєкомплектом та має розмах крил 2,25 метра. Безпілотник має радіус бойового завдання до 45 км, це дозволяє застосовувати його в тилу ворога. Проникаючи через зону дії ППО противника, дрон вражає цілі там, де окупанти відчувають себе в безпеці.

Підготовка до старту займає лише сім хвилин, перезарядка — близько трьох хвилин. Щоб керувати безпілотником українського виробництва, потрібно пройти навчання терміном в один місяць.

Довідково:

  • PUNISHER — найдешевший у світі ударний дрон багаторазового використання. Комплект керування та сам безпілотник коштує близько 50 тисяч доларів, у той час як американський одноразовий дрон-камікадзе коштує $65000.
  • Українські волонтери з організації Frontline.Care розпочали збір коштів на придбання нових PUNISHER для ЗСУ. Організація пропонує не тільки зробити донат, а й залишити своє «вітання» окупантам на снаряді дрону. Волонтери вже зібрали близько 2 мільйонів гривень, цього вистачає на покупку одного безпілотника.

Читайте нас також:

2022-09-05 14:36:09