У Польщі створили карту кліщів, де кожен може побачити місця, де потрібно бути особливо обережними

Весна й літо найкращий час для відпочинку на природі, прогулянок з домашніми улюбленцями, й пікніків.

Зіпсувати атмосферу відпочинку можуть кліщі, які своїм зовнішнім виглядом нагадують маленьких павучків, однак становлять чималу небезпеку, й переносять хворобу Лайма, та низку інших небезпечних захворювань.

Візіком,  maps API, Польща, кліщі, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vpolshchi.pl.

Самі по собі кліщі не є небезпечними, а їхні укуси не приносять болю. Однак вони переносять хворобу Лайма, а іксодові кліщі - кліщовий енцефаліт, яким може заразитись не тільки людина, а й багато тварин. Їх улюбленими осередками проживання є листяні та хвойні дерева, чагарники, береги річок, та схили гір. Однак дедалі частіше їх можна зустріти в міських парках та скверах, - йдеться у повідомленні.

У Польщі творці сайту ciemnastronaviosny.pl розробили карту кліщів, в якій кожен може долучитись до допомоги іншим, а саме позначити "небезпечні місця", де відбулась зустріч з кліщем, й тим самим попередити інших про небезпеку. Збираючись на прогулянку з собакою, чи дітьми кожен може перевірити, чи місце його відпочинку є безпечним, й не принесе неприємних несподіванок у вигляді кліща. Важливо, що карта оновлюється в режимі реального часу. Знайти корисну інформацію для себе, або ж навпаки застерегти інших можна за посиланням.

2023-05-23 14:37:12