Блоки PGK перетворюють стандартні підривники на зброю з GPS-наведенням

Компанія Northrop Grumman поставила міноборони США 100 000 блоків точного наведення PGK для 155-мм артилерійських снарядів.

Візіком,  maps API, PGK, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mil.in.ua.

Блоки PGK заміняють стандартні підривники для звичайних снарядів, що знаходяться зараз на складах США, перетворюючи їх на високоточну зброю з GPS-наведенням.

PGK (Precision Quidance Kits) забезпечує критично важливі можливості для артилерійських підрозділів. Нові технології дозволяють уражати цілі з використанням меншої кількості пострілів.

Також Northrop Grumman продовжує вдосконалювати PGK-технологію для задоволення майбутніх потреб армії.

Ці інвестиції включають створення сумісності з PGK останніх розробок у галузі гарматних артилерійських систем та снарядів збільшеної дальності.

Нещодавно компанія врахувала відгуки користувачів і додаватиме вбудовану функцію безпеки, яка запобігає детонації, якщо PGK прогнозує, що снаряд перевищить обрану відстань промаху під час польоту.

Компанія також наближається до завершення необхідних кваліфікаційних заходів щодо впровадження GPS M-Code, що дозволить PGK захищатися від впливу радіоелектронних засобів противника.

Сьогоднішнє поле бою надзвичайно складне з оперативної точки зору та постійно змінюється.

Командири змушені обмежувати застосування звичайних снарядів і потребують використання боєприпасів підвищеної точності.

Також блоки PGK стають розв’язанням проблеми нестачі боєкомплекту.

155-мм снаряди з блоком PGK. Фото з відкритих джерел 155-мм снаряди з блоком PGK. Фото з відкритих джерел Це обладнання дозволяє завдавати артилерійських ударів з високою точністю та низьким рівнем побічної шкоди.

PGK на місці стандартного підривника робить влучення дуже прицільним. Виробники блоків обіцяють: максимальний промах становитиме не більше 10 метрів від вказаної цілі.

Читайте нас також:

2022-09-30 13:37:22