З’явилася пропозиція зробити пішохідний центр у Старому Києві

На сайті петицій до Київради з’явилася пропозиція зробити пішохідний центр у зоні Старого Києва. Її вже підписало понад 830 киян.

Візіком,  maps API, Київ, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Автор петиції Ілля Сигачов пропонує оточити центр колом з вулиць переважно з одностороннім рухом. Автівки їхатимуть проти годинникової стрілки і по всій довжині маршруту матимуть змогу повертати праворуч на сусідні вулиці, не вдаючись до складніших поворотів ліворуч.

Всередині цього транспортного кола організується пішохідна зона. Велосипедисти, користувачів електросамокатів і моноколес зможуть рухатися зі швидкістю не більш як 6 км/год.

Тролейбуси 6, 16 та 18 пропонується частково переспрямувати на транспортне коло.

Щодо автомобілів, то доступ до пішохідної зони Старого Києва матимуть жителі вулиць всередині кола, люди з інвалідністю, гості готелей, дипломати, екстрені служби, акредитовані таксі. Крім того, автор пропонує дозволяти в’їжджати в пішохідну зону працівникам офісів між 24:00 та 5:00 (йдеться про мирний час, коли не буде комендантської години).

Сигачов наголошує, що у такий спосіб вдасться на 26% скоротити маятниковий рух автівок. Пішоходизація центру Києва значно покращить якість повітря, економитиме пальне, а місцеві бізнеси лише отримуватимуть більше доходів.

Читайте нас також:

2022-10-12 10:36:01