Карти Одеси: від античності до незаконних забудов

Проект «Одеська історія» виклав у вільний доступ старовинні карти території Одеси і області. На офіційній сторінці можна побачити понад 80 раритетних карт. Найстарішим зразкам понад 400 років.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карти Одеси, незаконні забудови,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Власне кажучи, одна з них датується 1590 роком. Її створив фламандський картограф Авраам Ортелій за описом місцевості грецьким філософом Птолемеєм.

Вперше її опублікували в Антверпені в 1608 році. Також є сторінка з 11-томного атласу Блау, найбільшого з коли-небудь опублікованих. Є карти часів Кримської війни і Російської імперії. А також німецька аерозйомка часів Другої світової війни.

Крім того, в Одесі вирішили картографувати об'єкти будівництва, де є порушення або відхилення від проектної документації.

Їх нанесуть на спеціальну карту.

Про це повідомив очільник міста Геннадій Труханов. За словами мера, співробітники міського ДАБК повинні підготувати карту всіх об'єктів, які відхиляються від проекту при будівництві.

— Заборони не виконуються, тому що сьогодні немає дієвого важеля, а порушники прекрасно це розуміють. Накладається мораторій — вони йдуть до суду, скасовують мораторій — продовжують будівництво, — пояснив Труханов.

Читайте також:

2020-03-03 11:58:46