“Нова Пошта” здійснила другу тестову доставку посилок дроном

“Нова Пошта” здійснила вже другу тестову доставку посилок з Києва до Львова на безпілотному літальному апараті, який подолав відстань у 500 кілометрів.

Візіком,  maps API, Нова пошта, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на uprom.info.

Таким чином компанія продовжує тестувати нові маршрути для доставки посилок з використанням БПЛА, щоб у наступному році запропонувати клієнтам таку доставку між містами-мільйонниками.

17 листопада о 9:00 дрон піднявся у повітря з майданчика Київського інноваційного термінала, щоб доставити до Львова 10 посилок загальною вагою понад 2 кг.

Для “Нової Пошти” це перший досвід доставки вантажу безпілотником з власного термінала на термінал – з київського (КІТ) на львівський (ЛЕО). Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником із Києва до Харкова точками сполучення були міські аеродроми. Сьогодні для польоту використовували БПЛА, який має вертикальний зліт і не потребує розгону, який може доставляти посилки безпосередньо до місця призначення, – зазначив Володимир Масюк, директор департаменту з досліджень та розробки НП.

Безпілотник має вантажопідйомність до 16 кг, може підійматися на висоту до 900 метрів та провести у повітрі до 12 години без додаткової підзарядки. Дальність каналу зв’язку для дистанційного керування становить 200 км. На борту знаходяться резервні канали зв’язку, що дозволяють керувати апаратом із будь-якої точки України.

За БПЛА слідкує оператор, який контролює апарат на випадок непередбачених моментів і який може брати управління на себе.

Довідково:

  • “Нова Пошта” планує стати першою компанією з безпілотної доставки в Україні та запустити послугу в комерційну експлуатацію.

Читайте також:

2021-11-18 14:55:30