Вибухи на газопроводах Північний потік — 1 і 2 картографували

Загадкові вибухи на російських газопроводах Північний потік — 1 і 2, які призвели до трьох великих витоків на цих об'єктах у Балтійському морі, змушують увесь світ будувати здогади по те, хто й навіщо зробив цю диверсію.

У її навмисному характері впевнена влада Німеччини, Швеції та Данії.

Візіком,  maps API, Північний потік, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nv.ua.

  • 26 вересня стало відомо про різке падіння тиску в російському газопроводі Північний потік-2, а наступного дня з’явилися повідомлення про таку ж проблему на Північному потоці-1.
  • Обидва газопроводи, що проходять по дну Балтійського моря біля берегів Швеції та Данії, в цей час не працювали, але були заповнені технічним газом.

Інцидент стався на глибині близько 70 м неподалік датського острова Борнгольм в Балтійському морі - одразу за межами територіальних вод Данії, однак в межах її виключної економічної зони. Данія є країною — членом НАТО.

Усього було зафіксовано три потужних витоки. Професор Шведського національного сейсмоцентру SNSN Б'єрн Лунд заявив, що на маршрутах залягання трубопроводів сталися підводні вибухи — вочевидь штучної, а не геологічної природи. Ймовірно, вони стали причинами витоків. Тепер навколо цього місця видно величезне вируюче «озеро», яке всьому світу показали збройні сили Данії.

Читайте нас також:

2022-09-28 14:13:50