Непал запроваджує обов'язкові GPS-трекери для сходження на Еверест

Альпіністи, які планують піднятися на Еверест, тепер повинні брати в оренду спеціальний чип для відстеження місцеперебування.

Це нововведення стало обов'язковим з весни 2024 року.

Джерело: 24tv.ua

Деталі:

Директор департаменту туризму Непалу Ракеш Гурунг пояснює, що раніше чипи використовували лише деякі туристичні компанії, але тепер це стало загальною практикою. Чипи значно полегшать пошук туристів у разі надзвичайної ситуації.

Чипи, які коштують від 10 до 15 доларів, вшиваються в куртки альпіністів. Після сходження чип вилучають з куртки, повертають непальській владі та передають наступному альпіністу.

Чипи використовують GPS для обміну інформацією з супутниками. Вони не потребують заряджання і можуть передавати сигнал навіть під 20-метровим шаром снігу.

За словами Гурунга, це значно скоротить час пошуку та рятування в разі аварії.

Нові правила безпеки прийняті через те, що минулого сезону на Евересті загинуло 18 людей. Влада Непалу прагне максимально забезпечити безпеку альпіністів.

Еверест - найвища вершина світу, розташована в Гімалаях на кордоні Китаю і Непалу. Її висота становить 8 848,86 метра над рівнем моря.

Довідково:

Вісім із десяти найвищих вершин світу розташовані в Непалі, і країна отримує значні доходи від туризму, пов'язаного з альпінізмом. Торік Непал видав рекордні 478 дозволів на сходження. За даними влади, 12 альпіністів загинули на горі, ще 5 вважаються зниклими безвісти. Рятування альпіністів на цій вершині ризиковане навіть за найкращих обставин.


  • #GPS
  • #трекер
  • #туризм
2024-03-18 10:46:55