Вінниця: джерело у П'ятничанському парку отримало інформаційну табличку

Табличка встановлена групою фахівців КП «Інститут розвитку міст» у рамках Концепції розвитку малих річок міста.

Візіком,  maps API, навігація,

Джерело: myvin.com.ua

Деталі:

Джерело було виявлено завдяки ініціативі головного архітектора Вінниці Євгена Совінського. За словами менеджерки проєктів від «Інституту розвитку міст» Анастасії Стовпець, джерело було захаращено сміттям та пляшками, забитий мулом та корою дерев.

Природний водобій був захаращений сміттям та пляшками, забитий мулом та корою дерев. Аби зберегти водойми, з допомогою активних вінничан, місцевих жителів їх одразу почистили. А також завдяки громадській організації «Автомайдан Вінниччина» виготовили й встановили навігаційну табличку. Сподіваємось, що це допоможе захистити джерело, адже для мешканців воно вже не буде якоюсь незрозумілою невідомою водоймою, – говорить Анастасія Стовпець.

Табличка містить інформацію про джерело, його місцезнаходження та важливість для екосистеми парку. Також на табличці є QR-код, який веде на мапу всіх малих річок Вінниці.

Довідково:

Ця ініціатива є частиною Концепції розвитку малих річок Вінниці, яка передбачає систематичне вивчення гідрологічної мережі міста та облагородження водойм.


#навігація

2023-10-13 16:26:59