Опубліковано знімок північної Європи з нового супутника третього покоління

Європейське метеорологічне супутникове агентство EUMETSAT і Європейське космічне агентство (ESA) спільно опублікували зображення з першого супутника нового покоління європейських метеорологічних супутників Meteosat третього покоління – Imager 1 (MTG-I1).

Візіком,  maps API, супутник, знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geoconnexion.com.

MTG-I1 було запущено 13 грудня 2022 року. На зображенні, зробленому супутниковою фотокамерою об 11:50 UTC 18 березня 2023 року, видно більшу частину Північної та Західної Європи та Скандинавії, оповиті хмарами, з відносно ясним небом над Італією та Західним Балкани.

Такі деталі, як хмарні вихори над Канарськими островами, сніговий покрив в Альпах і осад у воді вздовж узбережжя Італії, не так чітко або зовсім не видно на зображеннях інструментів теперішніх супутників другого покоління Meteosat.

Важливо для скандинавських країн те, що зображення показує більший рівень деталізації хмарних структур у високих широтах. Це дозволить синоптикам точніше відслідковувати еволюцію швидкого розвитку суворої погоди в цьому регіоні.

Це чудове зображення дає нам впевненість у наших очікуваннях, що система MTG ознаменує нову еру в прогнозуванні суворих погодних явищ, — сказав генеральний директор EUMETSAT Філ Еванс.

фото: eumetsat.int

2023-05-08 14:49:38