Топонімічна комісія Миколаєва готує перейменування 171 вулиці

У Миколаєві триває робота топонімічної комісії. До січня 2024 року вона має розглянути список зі 171 назви вулиць, які потребують перейменування.

Джерело: suspilne.media

Деталі:

У виборі назв комісія спирається на географічне розташування та історію міста. Наприклад, у Великій Коренихі пропонується назвати одну з вулиць Давньоримською, адже на її території є залишки поселення давньоримського періоду.

Також комісія рекомендує увіковічнити у назвах вулиць діячів української культури й історії, зокрема полеглих у російсько-українській війні.

Проте у деяких випадках виникають розбіжності між різними пропозиціями, які надходять від жителів Миколаєва або громадських об’єднань. Наприклад, щодо вулиці Лягіна є звернення від "Нібулону" назвати її на честь Олексія Вадатурського, від "Азову" — на честь Дениса Янтаря. У таких випадках комісія пропонує провести громадські слухання або голосування.

Довідково:

Протокол із рекомендаціями топонімічної комісії буде переданий виконавчим органам Миколаївської міської ради, які ініціюватимуть голосування. У випадках, де немає розбіжностей, рекомендація буде сформована у проєкті рішення сесії міської ради.


  • #вулиці
  • #перейменування
  • #топоніми
2023-11-10 16:56:23