Шторм зруйнував захисні споруди біля Керченського мосту

Судячи з супутникових знімків, потужний шторм, який вирував у Чорному морі та на півдні України з 26 по 28 листопада, завдав значних пошкоджень захисним спорудам біля Керченського мосту.

Джерело: pravda.com.ua

Деталі:

Знімки, опубліковані OSINT-аналітиком MT_Anderson, показують, що більшість барж, які Росія встановила на підступах до мосту, щоб захистити його від атак українських морських безпілотних катерів, були зруйновані.

Так, три баржі були затоплені, одна – частково затоплена, дві – повністю змило водою. Ще одна баржа залишається на плаву, але вона ні до чого не прив'язана.

Ці пошкодження значно послаблюють оборону Керченського мосту і роблять його більш вразливим для атак українських військових.

Росія почала встановлювати баржі біля Керченського мосту в жовтні 2023 року після того, як українські військові завдали удару по мосту, використовуючи безпілотні катери.

Довідково:

Шторм, який зруйнував захисні споруди біля Керченського мосту, також завдав значних пошкоджень інфраструктурі в інших регіонах України. Унаслідок стихії було повалено сотні дерев, десятки будинків зазнали пошкоджень, тисячі людей залишилися без світла, були жертви.


  • #OSINT
  • #супутник
  • #знімки
2023-12-01 12:24:02