Міста вздовж Міссісіпі об'єднуються в боротьбі з пластиковим забрудненням

Міста, розташовані вздовж річки Міссісіпі, об'єднали зусилля для участі в глобальній системі картування пластикового сміття.

Ця система має на меті визначити джерела пластикового забруднення та шляхи його потрапляння у водні шляхи. Це є першим кроком до вирішення проблеми пластикового забруднення, яка наразі є однією з найважливіших екологічних криз нашого часу.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: independent.co.uk

Деталі:

Проект передбачає використання мобільного додатку "громадянами-науковцями" для реєстрації типів і місць знаходження сміття, знайденого вздовж річки. Ця річка дренує 40% континентальної частини США і щорічно виводить величезні обсяги пластику в Мексиканську затоку. Значна частина цього сміття потрапляє в річку через міські зливні стоки та притокові потоки.

Зібрані дані будуть введені на віртуальну карту, яка надасть експертам та політикам інформацію про концентрацію пластикових відходів у певних районах та їхні джерела.

"Пластикове забруднення є однією з головних екологічних криз нашого часу", - зазначила Барбара Хендрі, директорка Програми ООН з навколишнього середовища в Північній Америці. Програма бере участь у цій ініціативі разом із містами на берегах Міссісіпі та іншими організаціями. "Це буквально душить наші океани, а також наші ландшафти."

За оцінками, щороку в світові океани потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Багато риб та інших видів споживають або заплутуються в цьому смітті, що часто призводить до смерті або серйозних травм.

Близько 80% сміття складають упаковки або продукти, які ми використовуємо протягом кількох хвилин і потім викидаємо, але вони залишаються в навколишньому середовищі практично назавжди, - підкреслила Хендрі.

Безкоштовний мобільний додаток показує, як збирати та повідомляти дані про пластикове сміття і подавати їх у глобальну базу даних під назвою Debris Tracker. Цього місяця для груп, які бажають взяти участь, будуть запропоновані вебінари.

"Мери можуть використовувати дані для того, щоб зібрати зацікавлених сторін для обговорення, які види втручання мають сенс для їхніх міст", - сказала Дженна Джембек, інженер-еколог з Університету Джорджії. "А члени громади можуть використовувати дані, щоб зібрати людей для обговорення питання та обговорення, які дії вони хочуть вжити."

Проект ґрунтується на угоді 2018 року Ініціативи міст і містечок річки Міссісіпі щодо зменшення пластикового забруднення у долині річки.

Міста, які очолюють початковий етап проекту, - це Батон-Руж, Луїзіана; Сент-Луїс; та Сент-Пол, Міннесота. Більше 100 організацій підтримують проект, включаючи Національне географічне товариство та численні клуби Ротарі.

Мер Сент-Пола Мелвін Картер заявив, що зібрані дані будуть використані для розробки постанов та планів щодо обмеження використання найбільш поширених та шкідливих видів пластику. Він додав, що проект розпочнеться під час щорічного прибирання парків, районів і берегів річки в місті, де починається річка.

Довідково:

"Ми серйозно ставимося до нашої відповідальності передавати річку Міссісіпі решті країни в чистому стані", - підкреслив Картер.


  • #Міссісіпі
  • #пластик
  • #карта
2024-07-12 12:31:31