Мінцифри планує відновити доступ до західних інтернет-сервісів на Донеччині.

Для цього Мінцифри звернулося до Донецької обласної військової адміністрації, Інтернет Асоціації України, Асоціації Телекомунікаційної палати України та Української асоціації операторів зв’язку «Телас» з проханням надати вичерпний перелік населених пунктів Донецької області, в яких зафіксовано проблеми з доступом до користування західними інтернет-сервісами.

Джерело: dev.ua

Деталі:

Цей список буде використовуватися для «врегулювання питання встановлення конкретних меж застосування санкцій проти російської федерації в частині обмеження користування західними інтернет-сервісами та іноземними сайтами з метою розв’язання питання безперебійного користування такими послугами по всій території України, в тому числі в підконтрольних містах Донецької області».

Нагадаємо, що раніше Zoom, Steam, Duolingo та інші сервіси заблокували IP-адреси чи не єдиного провайдера з Краматорська. Вони розцінюють IP-адреси та геолокацію провайдера «Інтернет Схід Груп» як ті, що знаходяться на непідконтрольній території.

«Наші численні звернення на технічні служби підтримки не дали результату, вказані сервіси розцінюють нас як непідконтрольні Україні території чи території, де ведуться активні бойові дії. Проте, це створює перешкоди нашим користувачам — діти не можуть віддалено навчатися, співробітники не можуть працювати з віддаленими робочими станціями тощо», — йдеться в листі провайдера.

Довідково:

Схоже, що список населених пунктів Донеччини, де реєструються проблеми з доступом до західних сервісів, стане кроком до вирішення цієї проблеми.


  • #Мінцифри
  • #інтернет
  • #Донбас
2023-11-28 11:49:28