Дослідники презентували Мапу рекомендованих медіа

Інтерактивна Мапа рекомендованих медіа — це результат багаторічної роботи Інституту масової інформації та «Детектора медіа» з моніторингу вітчизняного інформаційного простору.

Візіком,  maps API, мапа медіа,

Про це сказала директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко під час презентації проєкту у пресцентрі Укрінформу, яка відбулася 18 вересня, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на detector.media.

Вона нагадала про те, що Інститут масової інформації двічі на рік робить моніторинг загальноукраїнських онлайн-медіа, складаючи на його основі «Білий список» найбільш якісних із них. І він добре зарекомендував себе як дороговказ для людей, які мають можливість за його допомогою обирати серед численних джерел інформації найбільш якісні й ті, яким можна довіряти.

Мапа рекомендованих медіа, за словами Петренко, стала новим кроком у цьому: «Ми більш уважно проаналізували роботу медіа, які працюють в регіонах, і, окрім онлайн-медіа, включили в проєкт ще й телерадіокомпанії».

На першому етапі були промоніторені понад 200 медіа — регіональні новинні портали, радіо й телеканали, а також загальнонаціональні медіа. Незалежні медійні експерти та юристи оцінювали їх за трьома основними критеріями — прозорість, дотримання професійних стандартів і журналістської етики. Детальніше з методологією оцінки можна ознайомитися за посиланням.

Однак, крім медіа, які виявили бажання взяти участь у проєкті, його ініціатори розглядали й ті, які не подавалися. Таким чином на мапв опинилося 142 українських ресурси з 24 областей України та АР Крим: 130 регіональних і 12 загальнонаціональних.

2023-09-19 14:44:55