До Львова прибув перший медичний дрон

До Львова прибув перший медичний дрон від Благодійного фонду США Revived Soldiers Ukraine, яким можна буде доставляти ліки та життєво важливі препарати у гарячі точки чи важкодоступні зони України.

Візіком,  maps API, Львів, дрон,

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на portal.lviv.ua.

Цей медичний дрон подарувала Україні компанія Draganfly (Канада-США). Він може перевозити до 16 кг медикаментів і летіти близько 1 год. в один бік. Організація планує передати ще два пошуково-рятувальні безпілотники.

Крім того, фонд Revived Soldiers Ukraine закупив у Draganfly партію з 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних) вартістю 30 тисяч та 29 тисяч доларів кожен відповідно. Загалом на техніку благодійники витратили 295 тисяч доларів.

Ми закупили 10 дронів для того, щоб допомагати нашим медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, – розповідає президентка БФ Revived Soldiers Ukraine Ірина Ващук Дісіпіо. – Лікарські дрони порівняно більші від військових та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювати температуру вантажу. Ці медичні дрони допомагатимуть врятувати сотні життів, адже будуть доставляти необхідні медикаменти в гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись.

Читайте також:

2022-05-06 09:23:20