Супутникові знімки стверджують, що окупанти нарощують крадіжки українського зерна

На супутникових знімках зафіксували, як російські кораблі завантажують українське зерно в окупованому Криму – найімовірніше його вивезли з окупованої Херсонщини та інших тимчасово непідконтрольних територій.

Візіком,  maps API, супутник,

Про це повідомляє CNN з посиланям на супутникові знімки Maxar Technologies, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на ЄП.

На знімках видно два балкери під прапором Росії, "Матрос Позиніч" і "Матрос Кошка", які пришвартувалися в Севастополі в окупованому Росією українському Криму поруч із зерносховищем. На зображеннях, датованих 19 та 21 травня, зерно зі стрічки пересипають на російські балкери.

Супутниковий знімок від Maxar Technology показує, як зерно завантажують у корпус корабля під російським прапором "Матрос Позиніч" в окупованому Криму, 19 травня.

21 травня на цьому супутниковому знімку від Maxar Technologies у порту Севастополя було видно російське судно "Матрос Кошка".

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва судна покинули порт. "Матрос Позиніч", якого раніше вже зловили на спробі "експорту" краденого українського зерна, прямує до Бейрута. Натомість "Матрос Кошка" досі знаходиться неподалік порту Кавказ. Російські балкери мають місткість 30 тисяч тонн зерна.

Судно "Матрос Позинич" належить підсанкційній "Об'єднаної суднобудівної корпорації".

Читайте також:

2022-05-24 15:11:01