Дані марсохода показали, що на Марсі були річки

Новий аналіз даних від марсохода Curiosity показав, що на Марсі могли бути річки.

Це відкриття є важливим кроком у пошуку слідів стародавнього життя на Червоній планеті.

Джерело: techno.nv.ua

Деталі:

У дослідженні, опублікованому в журналі Geophysical Research Letters, дослідники використовували чисельні моделі, щоб вивчити стародавні руслові системи на Марсі. Раніше, ерозійні форми рельєфу, звані річковими хребтами, вважалися можливими місцями проживання древніх річкових відкладень на Марсі.

Однак, нові дані, отримані завдяки Curiosity, вказують на те, що звичайні кратерні форми, відомі як уступи і носові форми рельєфу, також можуть бути пов’язані з древніми річковими системами.

Вчені використовували супутникові дані, зображення Curiosity і 3D-сканування стратиграфії для створення моделі ерозії, яку можна порівняти з марсіанською, і виявили, що ці утворення, ймовірно, утворилися в результаті течії стародавніх річок. Це відкриття дає нове розуміння про можливі річкові відкладення на Марсі.

Довідково:

Це важливе відкриття ставить під сумнів можливість існування стародавнього життя на Марсі, виходячи з даних про населені річки. Подальші дослідження можуть допомогти розширити наше розуміння історії та потенціалу життя на Червоній планеті.


  • #Curiosity
  • #супутниковідані
  • #3D-сканування
2023-10-26 14:49:10