На карту «Віртуального некрополя української еміграції» нанесли більше 2000 поховань

24 листопада Міністерство закордонних справ України та Український інститут національної пам’яті (УІНП) за підтримки благодійного фонду «Героїка» презентували історичний проєкт - «Віртуальний некрополь української еміграції».

Візіком,  maps API, віртуальний некрополь,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на прес-службі Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Що таке віртуальний некрополь?

  • Проєкт дозволяє відстежити місця поховання українських емігрантів онлайн.
  • У загальному доступі відкрилася інформація про понад 2645 поховань українців політичної та мистецької еліти на 287 кладовищах по всьому світу.

Користувачі ресурсу можуть відшукати інформацію про могилу певної людини

  • за ім’ям та прізвищем,
  • за датою чи місцем народження або смерті;
  • переглянути розташування могил чи певного цвинтаря на карті.

Кожній персоналії на сайті присвячена окрема сторінка, що містить біографічну довідку, координати та фото могили, відомості про стан місця поховання.

Створення віртуального некрополя стало результатом взаємодії дипломатів закордонних дипломатичних установ, громади закордонних українців та співробітників УІНП, які працювали більше 3 років, щоб зібрати наявні дані місць поховань видатних діячів української історії, науки, культури, дипломатії та узагальнити їх на єдиному ресурсі.

Онлайн платформа сприятиме відродженню історичної пам’яті української нації та триматиме актуальною інформацію про об’єкти, які потребують догляду та впорядкування.

Читайте також:

2020-11-27 14:49:29