Як з'явився проєкт «Мапа реновації» і чому він потрібен столиці

За словами засновниці «Мапи реновації» Дар'ї Корби, думка створити проєкт з'явилася зі спостереження за закинутими і занедбаними будівлями прямісінько в центрі Києва.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком на bit.ua.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Ці будівлі роками не реставрувалися, і з часом ціна їхнього відновлення тільки зростає. Тому іноді їх вирішують просто знести замість спроб відновити історичні пам'ятки, пояснила вона.

Дар'я впевнена – прекрасна історична забудова столиці має жити. Цю думку розділяє команда ентузіастів і волонтерів, завдяки яким і існує проєкт.

Місія "Мапи реновації" – повернути до життя закинуті будівлі міст. Архітектори, юристи, програмісти, урбаністи, картографи – усі ми працюємо над збереженням своєї історії, хочемо зупинити навмисні підпали, незаконні перепродажі та вандальні реконструкції будівель, розповіла вона.

Нині на сайті «Мапи» вже є дані про 227 закинутих будівель Шевченківського району Києва. Міські активісти можуть використовувати сайт для пошуку інформації, необхідної для захисту будівель:

  • документи з відкритих реєстрів,
  • актуальні фотографії,
  • судові рішення.

Бізнес, зі свого боку, може відшукати будівлю під реновацію для себе: хтось мріє відкрити власний коворкінг, а хтось – кафе.

Читайте також:

2021-03-11 12:42:52