Названо 240 лікарень, де лікуватимуть хворих на коронавірус (карта)

В Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, навігація,

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Урядовий портал.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності.

  • Відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані Нацслужбою здоров'я України спільно з МОЗ. Вимоги щодо формування мережі цих закладів затверджено розпорядженням Віктора Ляшка, головного державного санітарного лікаря України №7 від 27.03.2020 року.

  • Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

  • Відповідно до даних, які отримала НСЗУ від вищезгаданих закладів, всі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус. А саме: в 240 закладах передбачено 4,1 тисячі місць для ізоляції хворих, 67 тис. ліжок-місць. Кількість апаратів ШВЛ становить понад 1800 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів – інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів та педіатрів.

Читайте також:

2020-03-30 14:31:45