Найбільший в Україні залізничний макет у Києві

Найбільший в Україні залізничний макет розташований у Києві.

У мініатюрі майстри відтворили автентичні українські ландшафти, цікаву архітектуру та унікальні моделі в масштабі 1:87.

Джерело: gazeta.ua

Деталі:

Створення та відкриття

Miniland.UA розпочав створення макету у грудні 2019 року. Завершили роботу у листопаді 2022-го. Макет загалом займає площу у 87 кв.м. На ньому зображені села, міста, промисловість, гірська місцевість.

У мінісвіті живуть понад 1465 персонажів, і їх кількість постійно збільшується. Тут рухаються поїзди, автомобілі, працює вугільна шахта та електростанція. Автори відтворили навіть зміну дня й ночі. Щоб "оживити" макет використали десятки кілометрів дротів, а над створенням мініатюри до лютого 2022 року працювала команда з 40 майстрів.

Відвідати виставку можна в розважальному центрі "Блокбастер".

Екскурсія

Кореспондентка Gazeta.ua побувала у музеї та подивилася, як виглядає унікальний проєкт, і дізналася, як його розробляли.

Машина часу

У залі розважального центру на підлозі помічаємо різнокольорову стрічку, що вказує напрямок руху. Вона веде до сходів під стіною з панорамним вікном і тягнеться аж до рецепції Miniland.UA. Саме звідси відвідувачі починають шлях у світ мініатюр.

Перед входом у залу стоять залізні турнікети, а вхід до музею тільки за квитками. Вартість для дорослих - 250 грн, для дітей - 200 грн, а пільговий коштує 120 грн. За скляною перегородкою видно величезний макет, на вершині якого у центрі височіє Олеський замок.

Розпочали роботу над проєктом ще у 2019-му, однак його реалізація затягнулася через пандемію, а згодом початок повномасштабного вторгнення. Макет має площу 87 кв. м і займає майже всю залу. Навколо встановили огорожу, що водночас є і сходинкою для дітей, і надійним бар'єром між активними глядачами й крихким мініатюрним всесвітом. Макет складається з 37 модулів, що виготовлені з фанери.

Довідково:

Відкриття музею

Експозицію відкрили 11 листопада 2022 року. Зараз працюють над відкриттям магазину, де продаватимуть виготовлені мініатюри, макети й власний мерч.


  • #3D
  • #модель
2023-11-14 18:32:27