У Львові планують створення мапи місць продажу харчових продуктів
У Львові стартує дослідження харчових продуктів на вміст трансжирів.
Джерело: dailylviv.com
Деталі:
Дослідження робить громадська організація «Центр громадянського представництва «Життя» у партнерстві з Львівським Центром контролю та профілактики хвороб у місті Львові.
У рамках дослідження буде проаналізовано вміст трансжирів, натрію та калію у найпоширеніших продуктах промислового виробництва, таких як картопля фрі, шаурма, люля-кебаби, круасани.
Дослідження є актуальним, оскільки з 3 жовтня 2023 року в Україні набув чинності наказ МОЗ №1613, який обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів.
Довідково:
Результати дослідження допоможуть оцінити, наскільки виробники харчових продуктів дотримуються вимог чинного законодавства, а також сприятимуть підвищенню обізнаності громадськості про ризики для здоров’я, пов’язані з вживанням трансжирів.
#карта
2023-10-20 14:26:23