У Львові планують створення мапи місць продажу харчових продуктів

У Львові стартує дослідження харчових продуктів на вміст трансжирів.

Джерело: dailylviv.com

Деталі:

Дослідження робить громадська організація «Центр громадянського представництва «Життя» у партнерстві з Львівським Центром контролю та профілактики хвороб у місті Львові.

У рамках дослідження буде проаналізовано вміст трансжирів, натрію та калію у найпоширеніших продуктах промислового виробництва, таких як картопля фрі, шаурма, люля-кебаби, круасани.

Дослідження є актуальним, оскільки з 3 жовтня 2023 року в Україні набув чинності наказ МОЗ №1613, який обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів.

Довідково:

Результати дослідження допоможуть оцінити, наскільки виробники харчових продуктів дотримуються вимог чинного законодавства, а також сприятимуть підвищенню обізнаності громадськості про ризики для здоров’я, пов’язані з вживанням трансжирів.


#карта

2023-10-20 14:26:23