Контроль енергосистеми тепер доступний у додатку «Київ Цифровий»

Тепер стежити за поточним станом енергосистеми можна через новий сервіс у додатку «Київ Цифровий».

Візіком, maps API, карта,

Джерело: village.com.ua

Деталі:

Крім того, користувачі можуть отримувати прогноз відключень на наступний день, який формується приблизно після 18:00, а також сповіщення від «Укренерго» про зміни в графіках.

Щоб переглянути інформацію про стан енергосистеми, достатньо натиснути на позначку сервісу на головному екрані додатку. Віртуальний асистент, представлений у вигляді кота-енергетика, повідомить про поточну ситуацію та діючі графіки відключень світла за одним із трьох сценаріїв:

  • «ЗАРАЗ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗАМАЛО» — діють екстрені відключення світла не за графіком.
  • «ЗАРАЗ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ НЕДОСТАТНЬО» — діють відключення світла, а також рекомендується не користуватися потужними приладами.
  • «ЗАРАЗ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДОСТАТНЬО» — відключень немає.

Через дефіцит електроенергії та спеку цього тижня були повернуті графіки відключення світла в серпні. Для мешканців Київщини також додали денні графіки відключень, які публікуються щодня опівночі за вказівками «Укренерго».

Довідково:

Крім того, українці створили застосунок «Світлобот», який дозволяє відстежувати відключення світла у кількох локаціях одночасно. Мешканці багатоповерхівок можуть створювати спільну «домову локацію» для зручного контролю за відключеннями.


  • #енергосистема
  • #КиївЦифровий
  • #Укренерго
2024-08-30 10:07:16