У Києві відокремлять смуги руху для громадського транспорту

У Києві з понеділка, 11 грудня, на вулиці Васильківській та площі Либідській будуть відокремлені смуги руху для громадського транспорту.

Джерело: suspilne.media

Деталі:

Це пов'язано з закриттям шести станцій метро на цих вулицях.

Завдяки відокремленню смуг руху, громадський транспорт зможе швидше добиратися до своїх маршрутів, що покращить транспортне сполучення в місті.

Наразі на маршрутах, які дублюють закриту ділянку "синьої" гілки метро, працюють 77 автобусів та 20 тролейбусів. Їхній інтервал руху становить 1 хвилину для автобусів і 3 хвилини для тролейбусів.

Крім того, для пріоритетного проїзду громадського транспорту на цих вулицях буде зкореговано роботу світлофорів.

Такі заходи дозволять покращити транспортне сполучення в місті для жителів та гостей Києва.

Довідково:

Що відомо про закриття станцій метро

8 грудня в Києві закрили шість станцій метрополітену у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Попередньо причиною називають розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

У метрополітені запевнили, що станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

9 грудня Державна комісія ТЕБ та НС дозволила використовувати як укриття станції та вестибюлі закритої гілки столичного метро. Відповідним відомствам доручили додатково перевірити безпеку таких укриттів.


  • #Київ
  • #транспорт
  • #маршрут
2023-12-11 11:20:20