Волонтери планують придбати для ЗСУ 100 комплексів «Кропива»

Збір на комплекси проводять волонтери з «АРМІЯ SOS».

Візіком, API Visicom, Кропива,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mil.in.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Штабні комплекси допомагають командирам на великому екрані побачити всю інформацію, яка стікається з планшетів військових на передовій.

Тим самим, це спрощує прийняття важливих рішень на полі бою і керуванням підрозділами, – розповідають волонтери.

Програмний комплекс «Кропива» створений на базі програми «МАПА», яка дозволяє орієнтувати дії підрозділу на місцевості, забезпечує проведення розрахунків та указання цілей.

Першу програму «МАПА» ставили на планшети «АРМІЯ SOS», але згодом стало очевидно, що потрібний більший формат

Цей комплекс дозволяє об’єднати в єдине ціле засоби розвідки, управління та цілеуказання для вогневих взводів.

Наразі існують цілі бригади що з’єднали в єдиний командний центр на базі «Кропива» розвідку, частини управління й артилерію.

Система «Кропива» забезпечує:

  • доступ до електронної карти місцевості з відображенням власної позиції за GPS;
  • обмін даними з іншими абонентами системи. Дані в загальному випадку включають позиції союзних підрозділів, координати виявлених цілей та короткі текстові повідомлення;
  • рішення окремих розрахункових завдань, таких як розрахунок маршу, зони вогневого ураження або артилерійських поправок;
  • забезпечення взаємодії та передачі даних з засобів розвідки – БПЛА, радарними та звукометричними комплексами – в автоматичному режимі.

Завдяки “Кропиві” у кілька разів скорочується час від моменту виявлення цілі до відпрацювання по ній, – розповіли волонтери.

Довідково:

  • Для роботи з бойовою системою необхідно лише знати координати цілі та місцеперебування своєї артилерійської батареї та метеоумови.
  • Ці дані вводяться у планшет з «Кропива» й далі напрям стрільби та відстань до цілі обчислюється в автоматичному режимі.
2023-02-06 12:08:41