Знімки свідчать, що росія та Північна Корея відновили торгівлю

Росія та Північна Корея повноцінно відновили торгівлю залізницею, яку зупинили майже на три роки.

Візіком, API Visicom, супутник,

Про це 12 грудня повідомив аналітичний центр 38 North, який спеціалізується на північнокорейській тематиці, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на gordonua.com.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Залізничне сполучення між двома країнами зупинили у 2020 році через пандемію коронавірусу. У вересні країни домовилися про його поновлення.

Супутникові знімки американської компанії Planet Labs, що є у розпорядженні 38 North, підтверджують, що наприкінці листопада рух залізницею відновився.

Зокрема, 29 листопада супутник зняв російський потяг на станції Хасан – останній російській станції перед кордоном із Кореєю. А наступного дня, 30 листопада, цей самий потяг уже помітили на залізничній станції Тумангангу (Північна Корея).

На фото від 1 грудня видно, що поряд із потягом є п'ять куп із товарами, які вивантажили з поїзда. А 4 грудня цей потяг, судячи з фотографій, повернувся на російську станцію Хасан.

Згодом супутник зняв ще два поїзди, які курсують між країнами. Один із них також доправив у КНДР товари.

Зважаючи на наші спостереження, відновлення торгівлі між Росією і Північною Кореєю триває повним ходом, – зробили висновок дослідники.

2022-12-16 12:43:22