Україна може звільнити Херсон наступного тижня – версія

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників уже наступного тижня.

Візіком,  maps API, Херсон, карта, звільнення,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Українські сили прорвали російську лінію фронту в Херсоні на початку місяця, визнало тоді Міністерство оборони Росії, що стало найбільшим просуванням України на півдні з моменту початку повномасштабного вторгнення Москви в лютому. З того часу Київ відвоював значну територію на захід від Дніпра, йдеться у повідомленні.

Українське оперативне командування "Південь" у четвер заявило, що звільнило ще п'ять населених пунктів в Херсонській області від російського контролю і знищило російський командно-контрольний центр і дві буксирувані гаубиці.

За оцінками західних військових, Україна може взяти Херсон до Дніпра вже наступного тижня".

На думку FT, заяви ставленика Кремля Володимира Сальдо та його поплічника Кирила Стремоусова про необхідність евакуації сімей із Херсонщини свідчать про хиткість ситуації.

Видання також цитує Станіслава Бєлковського – колишнього кремлівського експерта, який став критиком Володимира Путіна. Він написав у Telegram, що Росія "готується до вирішальної битви" за Херсон.

Візіком,  maps API, Херсон, карта, звільнення,

Читайте нас також:

2022-10-14 13:49:46