NASA побудувало карти коралових рифів в океані за допомогою гри

Проблема виявлення та класифікації коралових рифів давно значиться в числі пріоритетних завдань для людства. Зараз вивчення поселень коралових рифів, їх динаміки ведеться з використанням знімків, отриманих з космосу. Але на цьому шляху є серйозна проблема.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, NASA, карта коралів,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Її роз'яснення недавно з'явилося з боку NASA. Представники космічного агентства роз'яснили, що у них є зараз всі можливості і технології для отримання тривимірних зображень коралових рифів в океані. У розпорядженні дослідного центру NASA в Каліфорнії є необхідні прилади, які дозволяють спостерігати за змінами, що відбуваються з кораловими рифами.

Спостереження можливе, навіть не дивлячись на оптичні спотворення на знімках, що викликаються хвилюванням водної поверхні. В результаті NASA отримує тривимірні зображення морського дна світового океану, на якому нанесені зображення коралових рифів і колонії морських рослин.

Але існує проблема. Вона полягає у тому, що для ідентифікації та класифікації рифів необхідно використовувати працю людини. Незважаючи на простоту завдання розпізнавання рифів, достовірно виконати це завдання може тільки людина.

NeMO-Net

  • Тому в NASA оголосили про випуск гри під назвою «NeMO-Net».
  • Геймплей пов'язаний із захопленням гравцем колоній коралових рифів.
  • Займаючись цим, геймери показують, як ідентифікувати і класифікувати захоплені ними рифи.
  • На думку представників NASA, гра доступна для розуміння навіть найменшим. Вони зможуть грати і допомагати вченим в процесі сортування даних про океан.

Назву гри взято з імені нейронної, мультимодальной мережі, на базі якої вона побудована. В процесі гри учасники допомагають вчити суперкомп'ютер NeMO-NET. Він вчиться розпізнавати коралові рифи з тих елементів, які йому вказують гравці. Згодом суперкомп'ютер дізнається, що являє собою кожний елемент коралового рифу. В результаті формується їх класифікація. Її створюють вручну гравці, прокладаючи собі шлях в процесі освоєння територій.

Читайте також:

2020-04-14 13:58:48