Львівські ліцеїсти використали ГІС-технології для дослідження наслідків Каховської катастрофи

Учні Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут використали ГІС-технології для дослідження наслідків підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС 6 червня 2023 року.

Джерело: armyinform.com.ua

Деталі:

У рамках проєкту Командно-штабної гри «Кіберджура» на тему «Місяць кібербезпеки Кіберджури – 2023: Життєвий шлях наших героїв в українському кіберпросторі» ліцеїсти команди «Крутяни» розповіли про внесок українських науковців Сергія Корольова та Віктора Глушкова у розвиток космонавтики та кібернетики. Вони також представили результати дослідження наслідків Каховської катастрофи.

Для дослідження ліцеїсти використали супутникові знімки та інші геопросторові дані. Вони виявили, що внаслідок підриву греблі загинула більшість природних організмів довкілля та мешканці прибережної зони. Також було зруйновано інфраструктуру, завдано значної шкоди економіці.

Довідково:

Ліцеїсти підкреслили, що зруйнування греблі Каховської ГЕС є злочином проти України та міжнародного права. Вони закликали до притягнення винних до відповідальності та відшкодування завданих збитків.


  • #карта
  • #мапа
  • #ГІС
2023-11-17 15:18:27