Публічна кадастрова карта допоможе визначити надійність забудовника

Кадастрова карта допоможе встановити цільове призначення землі: під будівництво новобудови зі значними класами наслідків СС3 – це виключно код 02.03 (для зведення та обслуговування багатоквартирного будинку) та 02.07 (для громадського будівництва).

Візіком,  maps API, кадастрова карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на РБК.

Якщо на карті інші значення, наприклад для будівництва торговельних чи адміністративних комплексів – забудовник порушує законодавство. Це загрожує збільшенням строків введення в експлуатацію, відсутністю комунікацій, неможливістю зареєструватися в квартирі.

Водночас існують цілком легальні випадки, коли ЖК зводиться під формулюванням реконструкції. В таких випадках цільове призначення не має значення взагалі. Попри це, варто консультуватись з юристом щодо наявності порушень з боку забудовника та відповідність таких формулювань. Бо існує цілий ряд прикладів, коли будують багатоповерхові будинки під реконструкції квартир.

Потрібно також звертати увагу і на тип власності землі: державна, комунальна, приватна. Якщо забудовник орендує землю у державних чи комунальних підприємств, термін оренди має бути більший ніж загальний термін робіт і введення в експлуатацію. Якщо земля у приватній власності, потрібно з’ясувати, хто володіє ділянкою та на яких умовах.

Читайте також:

2021-10-29 14:28:24