Нова військова допомога США включає далекобійні керовані бомби з GPS-наведенням

Пентагон офіційно не оголосив, що надсилає модифіковану версію Boeing Jdam, заявивши, що надає точні авіаційні боєприпаси в межах пакета вартістю $1,85 мільярда, оголошеного 21 грудня.

США постачають Україні бомбу далекого радіусу дії JDAM-ER з GPS-наведенням виробництва Boeing, яка здатна вражати цілі на відстані понад 70 км.

Візіком, API Visicom, Boeing Jdam, GPS,

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на офіційних представників, пов’язаних із виробництвом зброї, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на slovoidilo.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Пентагон офіційно не оголосив, що надсилає модифіковану версію Boeing Joint Direct Attack Munition (Jdam), заявивши, що надає «точні авіаційні боєприпаси» в межах пакета вартістю $1,85 мільярда, оголошеного 21 грудня, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, натомість двоє обізнаних людей підтвердили, що йдеться про бомби типу JDAM підвищеної дальності, відомі як JDAM-ER.

Два джерела агентства, знайомі із цим питанням, підтвердили наявність зброї. Jdam підвищеної дальності дії відомий як JDAM-ER. Вони просили не називати їхніх імен, бо подробиці не повідомляються.

Представник Пентагону Келлі Флінн заявила, що США не ідентифікуватимуть боєприпас, пославшись на оперативну безпеку. Комплекти Jdam використовуються ВПС та ВМС США та були продані більш ніж у 26 країнах.

JDAM-ER може встановлюватись на некеровані бомби вагою до 1 тонни. Після скидання бомба розкриває крила, що дозволяє пролітати до 72 км і потроїти дальність дії оригінальної зброї. Jdam підвищеної дальності був розроблений у співпраці з Королівськими ВПС Австралії.

Комплекти підвищеної дальності можуть бути використані для атаки передових російських позицій або тилових районів.

2023-02-22 17:06:16